Team ontwikkeling en teamcoaching
Mensen die een team vormen werken nog niet vanzelfsprekend samen. Toch wordt er van hen verwacht dat ze samen tot resultaten komen. In teamontwikkeling en teamcoaching wordt met oog voor de interactie gewerkt aan het bereiken van deze resultaten. 
In teamontwikkeling- en coaching wordt gebruik gemaakt van concepten en technieken. afkomstig uit de organisatiekunde, de organisatiepsychologie en het theater.

Conflicten in uw team: kijkt u ook naar mediation/conflictbemiddeling 
Begeleiding van een team naar zelfsturing: een paradox?

Intervisie
Bestaande teams of collega’s uit een zelfde beroepsgroep ontwikkelen onder begeleiding hun eigen intervisie stijl.
De deelnemers bespreken op een ervaringsgerichte manier hun werkvraagstukken.
Zaken waar je anders nooit de tijd voor neemt, maar die toch vaak diep ingrijpen.
Intervisie is leren, van jezelf, van situaties, van elkaar en kent een overeengekomen structuur.
Opzet: In een vijftal bijeenkomsten worden diverse intervisiemethodieken geoefend. De intervisiegroep leert bij elk soort intervisie - vraagstuk een effectieve methodiek te gebruiken.

Teambuilding met theatertechniek
Management teams en samenwerkende (zelfsturende) teams krijgen met het concept van teambuilding met theatertechnieken een methode aangeboden om de samenwerking te verbeteren.
Teamleden zijn geen acteurs. Toch zijn ze uitstekend in staat samen met collega's een dramatische collage te maken van de huidige en toekomstig gewenste samenwerking en potenties.
Wij bieden voor het werken tijdens deze dagen een allesomvattende metafoor aan die we via het middel theater zullen gaan uitwerken.
Spel en reflectie wisselen elkaar af.
 

bij-teams-2


De Ervarings Carrousel, een voor u op maat gemaakte experimenteer ruimte.

Een Ervarings Carrousel is een simulatiemethode waarin deelnemers zelf ontdekken welke taakrelevante vaardigheden zij bezitten en welke vaardigheden zij dienen te ontwikkelen. In de Ervarings Carrousel krijgen de deelnemers de gelegenheid om in relevante situaties te experimenteren en hierop te reflecteren middels terugkoppeling van de acteurs. Een Ervarings Carrousel is flexibel in tijd, methoden en begeleiding.
Individuen en samenwerkenden maken gebruik van de carrousel.
Een Ervarings Carrousel kan binnen de organisatie plaatsvinden. De Ervaringscarrousel kan ook uitstekend ingezet worden aan het begin van een trainingstraject.
 


 

© 2015 Irene Levy Stuur een mail