Management leertraject
U heeft als manager diverse rollen binnen de organisatie. Bij die rollen horen ook diverse managementvaardigheden. Aan de hand van het model van Robert E. Quinn ontwikkelt u op systematische wijze uw managementvaardigheden. In het leertraject werkt u aan de ontwikkeling van belangrijke persoonlijke vaardigheden in uw dagelijkse praktijk. U gaat aan de slag met praktijkopdrachten in uw eigen werksituatie. Voortdurend wordt de theorie in verband gebracht met de dagelijkse praktijk, waardoor de nodige praktische verdieping ontstaat. De vaardigheden kunt u in rollenspelen/simulatiespelen oefenen. Na afloop van dit leertraject beschikt u over kennis en vaardigheden van de talrijke facetten waar u als manager mee te maken heeft of zult krijgen.

Leertraject Coach de coach
Coachen is een vak. De coach beschikt over kennis en vaardigheden. Maar het gaat vooral om de wijze waarop deze kunnen worden ingezet. De eigen ontwikkeling van de coach staat centraal. Als coach bent u uw eigen instrument.
Bent u zelf coach dan biedt de leergang Coach de coach een op maat gemaakte verdieping en ontwikkeling van u zelf als instrument.

Leertraject Coachen van medewerkers
De manager als coach begeleidt, faciliteert en stuurt de medewerker op een zodanige wijze aan dat deze in staat is zijn persoonlijke effectiviteit te verhogen.
In dit leertraject komen alle onderwerpen die horen bij het voeren van een coachingsgesprek aan bod.
Ontwikkeling van introspectie en het vergroten van psychologisch inzicht zijn twee belangrijke peilers.
De manager leert om op een resultaatgerichte wijze coachingsgesprekken te voeren en op een duurzame interactieve wijze personeelsinstrumenten te hanteren.

foto kantoor1


afbeelding-3

© 2015 Irene Levy Stuur een mail